Horren

Hou insecten buiten met de horren van Rozal Zonwering.

Raamrolhor Comfort

Fraai design raamrolhor

Fraai design met ronde lijnen dat perfect aansluit bij elk interieur. Het systeem is tot in het kleinste detail afgewerkt en kent een ‘blinde’ en gebruiksvriendelijke kliksluiting.

Verschillende montage mogelijkheden 

De rolhor valt bij sluiten vanzelf in het slot. Wanneer het klikslot vervolgens wordt ingedrukt, komt de bedieningslijst weer los en rolt het horgaas netjes op in de ronde cassette. De raamrolhor kan in het kozijn of op het kozijn geplaatst worden, horizontaal en verticaal. Bij hoge ramen is de verticale plaatsing eenvoudiger te bedienen. Voor een windvaste oplossing raden wij de voorzet UNIT, inklem UNIT (raamplissé) of de SUPER+ aan.

Bij kastmaten groter dan 150 cm is een kliksluiting niet mogelijk. ‘In de dag’ montage is vanaf deze maat uitgesloten. Magneetsluiting is alleen mogelijk bij plaatsing op het kozijn. De kleur van de aluminium profielen is naar wens aan te passen.

Unilux raamrolhor
Unilux raamrolhor Super+

Raamrolhor Super+

Elegant Dutch design raamrolhor

Een elegante rolhor met rvs stift gaasopsluiting. Standaard geleverd met gyroscopisch functionerende speedreducer. Deze zorgt ervoor dat de hor langzaam naar boven oprolt én dit voorkomt een irritant harde klap.

Met geleiders voor ramen met veel windbelasting

Ideaal voor ramen waar veel windbelasting is, grotere of schuingeplaatste (dak)ramen. De onzichtbare rvs stift in de geleiders zorgt ervoor dat het gaas altijd netjes in de geleiders gespannen blijft, waardoor uitwaaien van het gaas niet mogelijk is. De hor is eenvoudig te bedienen en is uitgevoerd met een schuifvergrendeling. De aluminium cassette is volledig gesloten; het glasvezel gaas zit met een speciaal doek geseald om een rvs staf. Hierdoor blijft het gaas altijd in de geleiders en kunnen insecten niet binnen komen. De hor kan in het kozijn of op het kozijn geplaatst worden. In de dag montage gebeurt met speciale in de dag geleiders. Aan de bedieningslijst zit een borstel om zelfs de kleinste kieren af te sluiten. De montage is snel een eenvoudig. De kleur van de aluminium profielen is naar wens aan te passen.

Plisséhordeur plisséfit

Innovatieve hordeur

De sreening pioneers van Unilux introduceren dé innovatie op het gebied van plisséhordeuren: Plisséfit. Deze plisséhordeur is standaard op of in de dag te monteren zonder toevoegingen. De Plisséfit heeft de goede eigenschappen van de Japanse plisséhordeur gecombineerd met de wensen en eisen van de westerse markt. De hordeur vormt een geheel met ieder kozijn en door de compactheid valt het nu nog minder op.

Plisséfit – de naam zegt het al – past altijd. Enerzijds een gedegen kwaliteitsproduct van Unilux. Anderzijds verrassend innovatief!

De voordelen van de Unilux Plisséfit hordeur

  • Zowel in- als op de dag te monteren zonder hulpprofielen.
  • Goedkoper dan de huidige plisséhordeur, tot wel 40%.
  • Smal pakket (90mm en ‘op  de dag’ 80mm).
  • Aangepast strak design, minder opvallend.
  • Leverbaar in 5 standaard RAL kleuren zonder meerprijs.

Voor schuifpuien en openslaande tuindeuren is een dubbele plisséfit leverbaar. Deze dubbele plisséfit kan grote openingen afsluiten voor insecten.

Unilux plisséfit dubbel
Unilux vaste hordeur

Vaste hordeuren 

Betrouwbare en duurzame hordeuren

Vertrouwde hordeuren die staan als een huis: solide, betrouwbaar en duurzaam. Door het brede profiel en de inwendige verbindingen is deze deur zeer stevig. De deur is haaks en klemt daardoor niet. Ook sleept deze vaste hordeur niet over de grond.

Verschillende modellen en mogelijkheden

De vaste hordeur is verkrijgbaar in verschillende modellen, ook met aluminium schopplaat. Het 47mm brede profiel straalt extra degelijkheid uit. Een andere optie: een duwplaat in het midden, links of rechts. Verder is deze hordeur ook als pendeldeur ofwel ‘saloondeur’ te gebruiken. Dit is ideaal om gemakkelijk ‘in en uit’ te lopen. De kleur van de aluminium profielen is naar wens aan te passen.

Voorzethorren

Dé uitkomst voor naar buitendraaiende, naar binnendraaiende of schuivende ramen. Netjes in verstek gezaagde, fraai vormgegeven profielen zorgen voor een stevige hor. 

Eenvoudige plaatsing binnen en buiten

Afhankelijk van de toepassing bepaalt u de bevestiging. Dankzij een vernuftig klemsysteem kan de hor, zowel binnen als buiten geplaatst, eenvoudig worden uitgenomen. De voorzethor kan alleen ‘op de dag’ worden gemonteerd. Voor draaikiep ramen adviseren we de inklemhor. Bij grotere raamopeningen kun je voor extra stevigheid kiezen voor het hordeurprofiel. De kleur van de aluminium profielen is naar wens aan te passen.

VOORZET UNIT RAAMPLISSÉ

Strak vormgegeven en soepel lopend raamhor, met het bekende gevouwen gaas. Samen met de plisséhordeur zorgt de voorzet UNIT raamplissé voor eenheid in huis en een uniforme uitstraling naar buiten.

Geruisloze en makkelijke bediening

Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de voorzet UNIT bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd. In verstek gezaagde aluminium profielen zorgen voor een luxe uitstraling.

De voorzet UNIT kan van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden en is geschikt voor ‘op de dag’ montage. Bediening van boven naar beneden is niet aan te raden i.v.m. vervuiling en uitzakken van het gaas. Het frame is eenvoudig van de montageclips te verwijderen. De hor is dus uitneembaar bij de schoonmaak. De kleur van de aluminium profielen is naar wens aan te passen.

Unilux voorzethor inklemunit
Unilux raamrolhor plissé

Heb je in interesse in een van onze producten,
vraag een offerte aan of kom naar onze showroom